Categories
Aktualiet

Kur te mesoni kete perfitim, bananet do te vazhdoni ti konsumoni te pjekura mire dhe me pika

Nëse jeni një nga ata që pëlqejnë të hanë banane, atëherë duhet ta lexoni këtë artikull dhe të jeni të kujdesshëm herën tjetër kur blini disa. Është një gjë që duhet t’i kushtoni vëmendje përpara se të vendosni të kënaqeni me këtë frut të shijshëm.

Një banane plotësisht e pjekur prodhon TNF. Kjo ka aftësinë për të lu ftuar qelizat jonormale. Sipas një studimi japonez, kjo su bsta ncë që gjendet në banane ka veti antikan ce rogjene.

Pra, ka një arsye të mirë për të konsumuar banane. Sipas të njëjtit hulumtim, TNF rrit me sukses kapacitetin e sistemit imunitar. Si përfundim, studimi sugjeron se konsumimi i bananeve të pjekura mund të parandalojë kan ce rogjenezën dhe sëm undjet që lidhen me stilin e jetesës.

Një banane e pjekur ka njolla ose njolla të zeza në lëkurën e saj. Këto pika të errëta rrisin cilësinë e tij. Meqenëse cilësia e tij ka efekte antikan ce rogjene dhe lidhet me nivelin e pjekjes së frutave.

Kur banania është pjekur plotësisht dhe ka njolla të errëta në lëkurë, lëndët ushqyese ndryshojnë dhe përmbajtja e saj kthehet në sheqerna të thjeshta. Këto sheqerna treten më lehtë.

Bananet që kanë arritur në këtë fazë të njollave të shumta të errëta në lëkurë kanë një përqindje të lartë të TNF. Besohet se ato janë 8 herë më efektive në rritjen e qelizave të bardha të gja kut sesa bananet jeshile ose ato të freskëta, pa njolla të zeza ose njolla në lëkurë.

Faktori i Nekrozës së Tum orit është një citokinë multifunksionale që merr pjesë në shumë rrugë të ndryshme në homeostazën dhe patofiziologjinë e gjitarëve. Mund të marrë pjesë në veprime të kundërta biologjike, që do të thotë mekanizma komplekse rregulluese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *