Categories
Aktualiet

Çaji Japonez i cili largon kilet e teperta dhe u mban larg nga plakja e parakohshme

Pluhuri delikat ruhet në një vend të sigurt nga oksigjeni dhe drita në mënyrë që ta ruajë ngjyrën e mahnitshme dhe përbërjen e lartë me antioksidantë. Vetëm një gotë e çajit matcha sjell shumë përfitime shëndetësore.

Shpejton metabolizmin

Çaji matcha e shpejton metabolizmin dhe ndihmon në humbjen e peshës. Një studim i ri ka zbuluar se njerëzit që e konsumojnë këtë çaj në baza të rregullta ditore faktikisht humbin peshë 25% më shpejt sesa ata që nuk e konsumojnë. Çaji nuk ka efekte anësore, që nënkupton se nuk duhet të frikësoheni për shty pjen e gja kut apo pulsin e zemrës.

Lu fton kan ce rin

Çaji është i mbushur me antioksidantë tejet të fuqishëm. Njëri nga antioksidantët që gjendet në këtë çaj ka veti të forta anti-kan ce roze dhe i lu fton rrezatimet e lira. Sipas ekspertëve, ky çaj japonez përmban rreth 100 fish më shumë mbrojtës natyralë sesa çdo çaj komercial që shitet në dyqane.

Parandalon plakjen e parakohshme

Falë përbërjes që e ka me antioksidantë të shumtë, çaji e parandalon plakjen e parakohshme duke ju mbrojtur nga rrezatimet ultravjollcë dhe sëm undjet e lëkurës./tirananews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.