Categories
Aktualiet

Eshte nje produkt i preferuar per shqiptaret, por kur te mesoni kete perfitim do e konsumoni edhe me teper buken e misrit

Buka e misrit eshte nje nder produktet me te preferuar te shqiptareve, sidomos nese ate e kombinoni me kos apo me shellire. Gjithashtu nuk duhet te harrojme qe eshte nje nga perberesit qe serviret me se shumti ne restorantet shqiptare. Misri vazhdon të jetë numër një për të mbajtur konstant nivelin e kolesterolit në gj ak, pasi ul ndjeshëm nivelin e yndyrës.

Ai luan rol në prodhimin e energjisë trupore te njeriu.

Misri është një burim i vërtetë proteinash dhe vitaminash. Në një studim të bërë me meshkuj të cilët kishin kolesterol të lartë, pas një trajtimi me produkte misri, si dhe me ushqime të varfra në yndyrë, u arrit në rezultate mjaft të kënaqshme.

Misri gjithashtu është burim energjie sepse përmban vitaminën B, të domosdoshme për njeriun. Në vendin tonë një përdorim të veçantë ka zënë buka e misrit dhe gjithmonë është rekomanduar për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni.

Rezultatin më të mirë e jep nëse konsumohet me kos, i cili duhet të ketë sa më pak yndyrë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *