Categories
Aktualiet

Fillon pas moshës 65 vjeçare, kjo vitaminë është çelësi për zvogëlimin e mundësive të zhvillimit të problemeve të

Me fjalë të tjera, në moshë të shtyrë, shumë prej tyre do të zhvillojnë një shkallë serioze të çmendurisë.

Një nga sëmundjet më të njohura që lidhen me trurin është Alzheimer, e cila karakterizohet nga humbja e funksioneve mendore që ndodhin nga humbja e neuroneve.

Megjithëse kjo sëmundje nuk ka ende shërim, besohet se shkaqet e zhvillimit të vonshëm të sëmundjes janë një kombinim i faktorëve gjenetik, mjedisor dhe të jetesës.

Një nga këta faktorë tërhoqi shumë vëmendje nga studiuesit, të cilët zbuluan një lidhje të fortë ndërmjet niveleve të homocisteinës dhe fillimit të sëmundjes.

Për t’ju dhënë një ide, një në gjashtë raste të Alzheimerit ka një sasi të madhe homocisteinës. Përveç Alzheimer, ky aminoacid gjithashtu ka qenë i lidhur me rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Meqenëse prodhimi i homocisteinës është për shkak të një procesi që ndodh si pasojë e dietës sonë, ushqimi është mënyra më e mirë për të mbajtur nivelet e balancuara. Për të reduktuar nivelet e këtij aminoacidi, trupi ynë ka nevojë për tri vitamina: folati (acid folik), vitamina B12 dhe vitamina B6.

Në përmbledhje, futja e ekuilibruar e Folatit, vitaminës B6 dhe B12 është me rëndësi të madhe dhe mund të jetë çelësi për zvogëlimin e mundësive për zhvillimin e sëmundjeve të trurit në të ardhmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *