Categories
Aktualiet

Nese keni apo jo probleme me kolesterolin mjafton te beni kete prove me kemben tuaj dhe do te shikoni ngjyren

Nivelet e larta të kolesterolit në trup mund të shkaktojnë aterosklerozë, akumulimin e kolesterolit dhe substancave të tjera në muret e arterieve. Kjo më pas mund të zvogëlojë rrjedhën e gja kut nëpër arterie ose ta ndalojë atë plotësisht. Nëse dyshoni se keni kolesterol të lartë, mund të bëni një test të thjeshtë në kushte shtëpie. Mjekja Monika Wasserman shpjegon si mund të kryhet ky test dhe çfarë mund të zbulojmë prej tij.

“Kryerja e një testi në këmbë mund t’ju ndihmojë të përcaktoni nëse keni nivele të larta të kolesterolit apo edhe sëmundje koronare të zemrës për shkak të kolesterolit të rritur.

Për të ditur nëse keni kolesterol të tepërt në trup, shtypni butësisht pjesën e poshtme të këmbës me një gisht. Nëse ka një gërvishtje ose vrimë të dukshme në pjesën e poshtme të këmbës, kjo tregon se niveli i kolesterolit është shumë i lartë.

Ky test tregon se kolesteroli i tepërt ka ngadalësuar qarkullimin e gja kut. Thonjtë e zbehtë dhe mpirja në këmbë dhe këmbë mund të tregojnë gjithashtu nivele të larta të kolesterolit.

Sigurisht, mënyra më e mirë për të kuptuar nëse keni kolesterol të moderuar apo të lartë është të bëni një analizë gja ku. Kur keni kolesterol të lartë, mund të shihni ‘arcus senilis’, që është një unazë në sy rreth bebëzës”, zbulon doktoresha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *