Categories
Aktualiet

Per lengun e sheges nuk i paskemi ditur te gjitha, specialisti tregon se ndihmon ne ndalimin e perhapjes se masave

Këtë të martë në rubrikën “Mjekësia Alternative” në “ABC e Mëngjesit” është folur për frutin e veçantë të shegës. Profesori dhe doktori i shkencave bujqësore, Zef Gjeta, ka treguar vetitë kuruese e shegës dhe se çfarë i ndodh organizmit kur hani një frut të tillë. Sakaq, ai ka theksuar se lëngu i shegës është më i preferuari në botë dhe ndikon shumë në moszhvillimin e masave tum or ale.

“Shegët kanë mjaft vitamina, duke filluar nga vitamina A, vitamina B dhe shumë vitaminë C. Ndërkohë që është një frut që ka shumë sheqerna, karbohidrate, pra shumë të tërheqshme për organizmin.

Nga ana tjetër ka proteina dhe enzima, të cilat ndikojnë shumë pozitivisht në një mirëfunksionim të trupit tonë.

Mirëpo, shega ka edhe veti më të avancuar në këtë drejtim. Lëngu i shegës kushdo që mund ta kërkoj informacion për të, do të shikojë që lëngu i shegës është më i preferuari në botë.

Pikërisht për këto vlera që mbart dhe që trasmeton te njerëzit që e konsumojnë. Edhe ka rezultuar nga studimet e tre universiteve të pavarura, një në Gjermani, një në Amerikë dhe një në Izrael që konsumi i shegës, qoftë edhe i lëngut të shegës nga të sëm urët, ndikon shumë në moszhvillimin e masave tum or ale.

Pra, shega dhe lëngu i saj nuk janë shërues, që të pastrojnë trupin përfundimisht nga masat tum or ale, por ndihmojnë shumë që këto masa të mos rriten.

Pra, nga të gjitha pikëpamjet si nga trupi i shëndetshëm dhe nga trupi i sëmurë rekomandohet që ky frut të konsumohet.”, tha ndër të tjera eksperti./abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *