Categories
Aktualiet

Trajtimi me qepe te kuqe per mushkerite: Konsumoni një lugë të përzierjes para dhe pas një vakti

Ale rgjia, inf eksionet dhe pirja e duhanit janë faktorët kryesorë që shkaktojnë sëm undjet e mushkërive apo çrregullime të ndryshme. Nëse keni probleme të mushkërive, veçanërisht ato bronkiale ose astma ka rdiake, rekomandojmë il aç popullor tradicional si më poshtë.

Përbërësit: 1/2 kg qepë të kuqe. 1/2 kg sheqer ngjyrë kafe. 2 limonë të mesëm. 6 gota me ujë. 7 lugë që hamë me mjaltë të papërpunuar.

Pergatitja: Vendoseni sheqerin kaf në një tenxhere të madhe dhe lëreni atë në një temperaturë të mesme. Trazojeni deri sa të marri ngjyrë të bukur të artë. Më pas shtoni qepët e copëtuar më parë. Trazojeni për disa minuta dhe shtoni ujë.

Lëreni të vlojë përzierjen derisa të mbetet vetëm një e treta e ujit në tenxhere. Pas kësaj, përzierjen largojeni nga zja rri. Ndërkohë, shtry dhni lëng limoni, shtoni mjaltë dhe së bashku hidhini në përzierjen që përgatitët më parë.

Lëreni përzierjen të qëndrojë për një natë në tenxhere. Më pas në mëngjes hidheni në një shishe.

Si ta konsumoni këtë il aç: Konsumoni një lugë të përzierjes para dhe pas një vakti. Përsëriteni këtë procedurë derisa gjendja e mushkërive tuaj është më e mirë. Fëmijët duhet të konsumojnë një lugë çaji me këtë il aç para çdo vakti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.