Categories
Aktualiet

U ka dhene mesim duke filluar nga Ben Blushi e deri tek Blendi Fevziu, ja per cilen politikane behet fjale ne ditet e sotme

Në fillim të viteve ’70, ishte studente e gjuhëve të huaja dhe u bë e njohur atëherë për faktin se prezantoi festivalin e 13-të në Radiotelevizion. Bëhet fjalë për Arta Daden. Më pas, asaj iu propozua të bëhej pjesë e filmit Zonja nga Qyteti, por këtë rol ajo e refuzoi.

Në vitin 1991, Dade u bë anëtare e Partisë Socialiste, duke nisur kështu një rrugëtim të gjatë në politikën shqiptare.

Në një intervistë për Aulona Mingën, Arta Dade ka rrëfyer jo vetëm karrierën e saj në politikë, por është rikthyer shumë prapa në kohë, duke zbuluar shumë detaje interesante nga jeta e saj.

A e keni ditur se Dade ka qenë zyshë e shume personazheve të njohura.

“Shumë miq, shokë e shoqe më thërrasin zysh edhe sot. Duke e dashuruar profesionin e mësuesit, jam munduar t’i ngarkoja sa më shumë nxënësit, pasi anglishten do ta kishin profesion. Ndërkohë, në inxhinieri i kam dhënë mësim Pandeli Majkos dhe shumë të tjerëve.

Në letërsi, Andi Bejtja është një nga studentët, grupi tjetër ka qenë Ben Blushi, Blendi Fevziu”, shprehet Arta Dade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *