Categories
Aktualiet

Veze te skuqur apo te zier? Ja nga cila merrni me shume perfitime sipas studimeve

Veza bënë pjesë në listën e 10-të ushqimeve më të mira. Pavarësisht përmasave të saj, veza përmban një sasi të madhe të substancave ushqyese themelore për shëndetin tonë, sepse e bardha dhe e verdha e vezës përmban sasi të madhe proteinash.

Më poshtë mund të shihni disa nga përfitimet që sjell konsumimi i saj nese e konsmoni te zier: Veza përmirëson përqendrimin.

Nëse fëmijët fillojnë ta konsumojnë atë, mësimi i tyre mund të përmirësohet.

Studimet kanë treguar se përmes konsumimit të vezëve ju mund të bëheni edhe më të vëmendshëm.

Veza është e mbushur me 14 ushqyes themelorë, 5 gramë yndyrë dhe 70 kalori.

Por në rast se ajo nuk iu pëlqen, ka mënyra të ndryshme për ta futur në kombinimin e ushqimit tuaj.

Proteina që përmban veza mund t’ju ndihmojë të bini në peshë. Gjithashtu, veza i jep energji trurit dhe mbron sytë tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *