Një gabìm që pothaujse të gjìthë e bëjnë me kafen e mëngjesìt: Ja pas orësh duhet që të

Jo të paktë janë ata njerëz që sa hapin sytë duan të pijnë kafe. Megjithatë, konsumi i saj sapo zgjoheni mund të mos jetë gjëja më e mirë për trupin tuaj.

Kafeja në mëngjes mund të ndikojë në ndryshimin që do të ndjeni në disponimin tuaj gjatë gjithë ditës.

Mund të ndikojë në mënyrën se si trupi thith ujin dhe bën të ndjeni shenja të ngjashme me ato të dehidrimit.

Ekspertët shpjegojnë se pirja e kafesë kur zgjoheni mund të rrisë sekretimin e kortizolit në qarkullimin e gja. kut, i cili mund të shkaktojë pasoja si ndryshimi i ditës së ovulimit, peshës edhe ekuilibrit hor mo nal.

Përveç këtyre, kafeja mund të shkaktojë një rritje të prodhimit të acidit në stomak, duke shkaktuar dhi mbje stomaku. Për këto arsye, ekspertët rekomandojnë pirjen e kafesë dy deri në tre orë pas zgjimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *