Terapìa e ujìt te ngrohte: Ja 6 problemet qe mund te trajtonì lehtesìsht

Një çaj i ngrohtë, një kakao e ngrohtë, një supë e ngrohtë. E kemi përdorur pak si shpesh mbiemrin e ngrohtë, por kur mendojmë për dimrin është fjala e parë që na vjen ne mend. Si thoni për një gotë me ujë të ngrohtë?

Femrat skandinave kanë zbuluar më në fund sekretin e jetëgjatësisë dhe bukurisë së pakohë. Ato konsumojnë çdo mëngjes esëll 1 gotë me ujë te ngrohtë. Si dhe bëjnë të njëjtën gjë edhe para gjumit.

Konsumi i ujit të ngrohtë ka një ndikim të jashtëza konshëm në shëndetin tonë, zbuloni disa prej tyre :

Qetëson dhi mbjet muskulore: Uji i ngrohtë ka efekt qetësues mbi të gjithë muskujt e organizmit, sidomos kur keni dhi mbje dhe spa zma te muskujve të qafës dhe shpatullave. Ai ndihmon gjithashtu qarkullimin e gja kut në këto zona.

Ndihmon tretjen: Uji i ftohtë mund të ngrijë përmbajtjet yndyrore të ushqimeve që keni konsumuar më parë. Kurse, uji i ftohtë arrin t’i reduktojë ato dhe t’i largojë nga trupi.

Ndihmon në rënien në peshë: Metabolizmi ynë ka gjithmonë nevojë për nxitës të jashtëm që mund të stimulojnë punën e tij. Uji i ngrohtë është një prej tyre. Ai ndihmon rënien në peshë, si dhe stimulon punën e veshkave dhe traktit gastrointestinal.

Lufton kapsllëkun: Kapsllëku ose pamundësia në jashtëqitje është një shqetësim shëndetësor që prek pothuaj të gjitha moshat. Uji i ngrohtë është një zgjidhje shumë e mirë për ata që vuajnë nga ky problem. Ai vë në lëvizje enzimat e zorrëve dhe ndihmon në uljen e fryrjes së barkut.

Kuron patologjitë e frymëmarrjes: Të gjithë të sëmurët me astmë dhe bronkit e dinë shumë mirë rëndësinë e ujit të ngrohtë në trajtimin tyre.

Lufton shenjat e moshës: Me kalimin e viteve organizmi ynë prodhon më pak kolagjen dhe humbet aftësinë për t’u ripërtërirë.

Uji i ngrohtë largon toksina nga organizmi, ndihmon pastrimin dhe hidratimin e tij. Si dhe pengon shfaqjen e qelizave të vde kura./living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *