Ky eshte sekretì qe kondìcìonerì ne shtepìne tuaj te harxhoj sa me pak energjì elektrìke

Të shumtë janë ata që përdorin kondicionerin për ngrohje gjatë diteve te ftohta te dimrit.

Është, në të vërtetë, një pajisje që mund të ngroh hapësirën, por duhet të ndiqen disa hapa bazë për të pasur performancë të mirë dhe për të mos pasur nevojë për të djegur më shumë energji elektrike.

Shikoni tre hapa të rëndësishëm për funksionimin më të mirë të kondicionerit tuaj:

Sigurohuni që ajri të mos shpërndahet nga kondicioneri.

Çdo gjë që mund të ndërpresë rrjedhën e qetë të ajrit nga kondicioneri, si p.sh. një mobilje e gjatë ose një raft, duhet të zhvendoset.

Rregulloni hapjet e ajrit të kondicionerit në pozicionin e duhur.

Ju e konsideroni drejtimin e ajrit të jetë veçanërisht i rëndësishëm për funksionimin e duhur të kondicionerit. Duke e rregulluar lart, hapësira do të jetë më e ngrohtë më mirë.

Mbyllni dyert e dhomave ku ka kondicioner.

Është shumë e rëndësishme izolimi i hapësirës ku ndodhet kondicioneri dhe mbyllja e dyerve të dhomës së gjumit. Ndryshe nga radiatorët, për fat të keq, kondicioneri nuk ka aftësinë të arrijë një temperaturë konstante për të gjitha zonat e shtëpisë. Pra, është më mirë të ngrohni secilën dhomë veç e veç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *