Ënjtje në këmbë, duar apo kyçe ? Kjo shenjë tregon se ky organ nuk po funksìonon ashtu sìc duhet

Veshkat janë organet vitale që janë kryesisht përgjegjëse për detoksifikimin e trupit. Nëse u ndodh diçka, i gjithë trupi vuan.

Veshkat thithin lëndët ushqyese dhe mbajnë një ekuilibër në lëngjet e trupit. Pavarësisht rëndësisë së tyre, nuk është gjithmonë e lehtë të dallohen simptomat e mosfunksionimit të tyre.

Është e rëndësishme të dini se funksioni i veshkave zvogëlohet me moshën dhe zbulimi i hershëm i çdo problemi mund të jetë kritik për ruajtjen e shëndetit tuaj. Këtu janë shtatë simptoma që mund të tregojnë probleme me veshkat.

Edema

Një funksion i veshkave është ruajtja e ekuilibrit acid/alkalin të trupit duke rregulluar lëngjet. Pra, nëse ka një akumulim jonormal të lëngjeve në trup, mund të nënkuptojë se diçka nuk shkon me veshkat.

Ky grumbullim i lëngjeve mund të çojë në ënjtje, e cila zakonisht ndodh në duar, këmbë ose kyçe.
Ndryshimet në modelin e urinimit.

Nëse keni ndryshime në modelin e urinës, kjo mund të tregojë probleme me veshkat. Disa nga këto ndryshime mund të përfshijnë sa vijon:

-Ndjenja e presionit gjatë urinimit.

-Gjak në urinë

-Urinim më pak i shpeshtë, por urina duket e errët gjatë ekskretimit

-Urina duket të jetë e shkumëzuar ose me flluska

-Shpesh zgjoheni në mes të natës dhe ndjeni nevojën për të urinuar.

Skuqje

Akumulimi i acidit urik dhe produkteve të mbeturinave në trup mund të shkaktojë kruajtje të lëkurës. Skuqja është një simptomë që mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm.

Megjithatë, skuqjet e shkaktuara nga mosfunksionimi i veshkave janë më të thella dhe ndihen sikur shtrihen nën sipërfaqen e lëkurës, ndërkohë që trajtimet lokale duket se nuk funksionojnë.

Dhimbje në këmbë dhe në pjesën e poshtme të shpinës

Dhimbja në këmbë ose në pjesën e poshtme të shpinës mund të tregojë gurë në veshka, por mund t’i atribuohet edhe infeksioneve të veshkave.

Nëse kjo ndodh, sëmundja mund të përparojë dhe të shoqërohet me simptoma të tjera, si vështirësi në urinim ose ndjesi djegieje gjatë urinimit. Është e rëndësishme të dalloni këtë simptomë nga dhimbja normale e muskujve.

Shije e keqe në gojë

Kur veshkat nuk arrijnë të largojnë toksinat, ato grumbullohen në trup. Kjo mund të shkaktojë një shije metalike në gojë dhe të çojë në erë të keqe.

Ju gjithashtu mund të ndjeni se ushqimi që hani nuk ka shije të mirë, veçanërisht mishi. Kjo mund të zvogëlojë oreksin dhe t’ju bëjë të humbni peshë.

Lodhja

Veshkat prodhojnë një hormon që krijon qelizat e kuqe të gjakut, të cilat nga ana e tyre transportojnë oksigjen në trup. Kur ato nuk funksionojnë siç duhet, mund të ketë mungesë të rruazave të kuqe të gjakut, dhe rrjedhimisht mungesë oksigjeni duke bërë që të ndiheni të lodhur.

Kjo mund t’i atribuohet faktorëve të ndryshëm, por ende është një simptomë e shëndetit të dobët të veshkave.

Diagnoza e hershme është jetike kur merreni me çështje të tilla. Prandaj, nëse keni ndonjë nga simptomat e mësipërme, duhet të konsultoheni me një mjek për këshilla mjekësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *