Provonì qe te lìnì 1 lìmon te prere te komodìna gjate nates dhe do te zgjohenì ne mengjes me 6 probleme me pak

Mund t’ju duket e çuditshme. Por limoni i prerë në komodinë është më i miri kur do që të flini. Na duket shumë e çuditshme, por limoni është shumë i dobishëm për shëndetin tonë.

Këtu janë gjashtë arsye për të fjetur me një fetë limoni në komodinë:

Stresi dhe ankthi

Sigurisht që nuk jam i vetmi që numëroj faturat para se të bie në gjumë, megjithatë, këta demonë na mbajnë zgjuar. Këtu vjen era e limonit që bën mrekulli. Studimet kanë treguar se aroma e agrumeve, veçanërisht limonit, qetëson dhe relakson trurin.

Përqendrimi

Era e limonit gjithashtu ndihmon përqendrimin. Pyesni veten se çfarë të bëni me rutinën tuaj të gjumit? Për të gjithë ata që vuajnë nga pagjumësia, përqendrimi është jo vetëm i domosdoshëm, por edhe i kërkuar dhe limoni i sapoprerë, e bën punën.

Probleme me frymëmarrjen

Limoni i prerë në feta do të ndihmojë ata që kanë probleme me frymëmarrjen gjatë gjumit, të relaksojnë diafragmën e tyre dhe të marrin frymë më mirë dhe më të pastër.

Jo më insekte

Limoni është një faktor kyç në largimin e insekteve, veçanërisht i freskët! Nëse në mishin e limonit vendosni disa koka karafili, rezultati do të jetë edhe më i fortë.

Energjia e mëngjesit

Jeni një djalë që nuk mund të ngrihet lehtë nga shtrati dhe ndihet i lodhur pa energji? Atëherë jeni edhe ju ai që do t’i duhen fetat e limonit më shumë se kushdo, në komodinën e tij. Era e limonit do t’ju japë energji dhe oreks për të filluar ditën tuaj.

Presioni

E megjithatë aroma e limonit mund të ulë presionin! Ndaj nëse keni problem me tensionin, para se të shkoni në shtrat, mos harroni të vendosni në komodinë, përveç orës me zile, edhe limonin tuaj të sapoprerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *