Drejtohunì per te mjeku nese kenì kete shenje e cìla shfaqet ne fytyre dhe tregon se po vuanì nga Kancerì ì mushkerìve

Simptomat e kancerit të mushkërive nuk shfaqen në fazat e hershme të kësaj sëmundjeje të rëndë

Kur shfaqen simptomat, zakonisht është një kollë e vazhdueshme që nuk ndalet për ditë të tëra. Për më tepër, kjo kollë vetëm përkeqësohet me kalimin e kohës.

Megjithatë, një shenjë tjetër mund të tërheqë vëmendjen për një sëmundje malinje të mushkërive, që është pamja e fytyrës, transmeton Telegrafi.

Ënjtje e rregullt, veçanërisht rreth syve, dhe ajo në mëngjes mund të jetë një sinjal se një sëmundje e rrezikshme po zhvillohet në trup.

Mjekët theksojnë se kanceri i mushkërive shkakton ënjtje të fytyrës dhe qafës, nëse tumori shtyp një venë midis zemrës dhe kokës. Kjo gjendje quhet sindroma e venës cava superior ose obstruksioni i venës cava superior.

Vena cava superior bart gjakun nga koka dhe krahët në zemër. Ajo kalon nga pjesa e sipërme e mushkërisë së djathtë dhe gjëndrave limfatike. Të gjitha tumoret që gjenden në këtë zonë mund të bllokojnë rrjedhën normale të gjakut.

Vena kava e sipërme mund të shtypet nga kanceri i gjirit, limfoma, por edhe kanceri i gjëndrës tiroide ose timusi.

Megjithatë, vena mund të komprometohet edhe nga çrregullime ose sëmundje të tjera si inflamacioni i venave ose infeksioni i histoplazmozës kërpudhore.

Simptomat e obstruksionit të venës cava superior mund të zhvillohen gradualisht ose shumë shpejt dhe përfshijnë ënjtje jo vetëm të fytyrës, por edhe të qafës, krahëve, gjoksit dhe frymëmarrje të shpejtë ose të cekët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *