Vetem duke pìre nje gote uje sapo te hapnì syte: Keto 6 perfìtìme as nuk ì kìshìt menduar

Shumica e mjekëve rekomandojnë të pini 8 gota ujë në ditë për të qëndruar të hidratuar.

Por shumë njerëz përpiqen të plotësojnë sasinë e kërkuar të marrjes së ujit kështu që ata përdorin metoda të ndryshme për t’i kujtuar vetes që të mbajnë këtë zakon të shën. detshëm.

Dhe të vendosësh një gotë ujë në komodinën tënde është një kujtesë e mirë për të pirë një gllënjkë në mëngjes.

Sidoqoftë, mbajtja e ujit pranë shtratit tuaj mund të mos jetë aq e dobishme sa mendonit.

Ne do t’ju shpjegojmë pse është më mirë të pini një gotë ujë në mëngjes nga frigoriferi sesa nga gota që ka qëndruar gjithë natën mbi komodinë.

1. Mund të përfundojnë mbeturina në ujë

Mbajtja e ujit në një gotë të hapur rrit shanset që në të të përfundojnë insekte të ndryshme. Gjithashtu edhe pluhuri apo mbeturina të tjera mund të përfundojnë aty, dhe ju mund të mos i vini re në mëngjes.

2. Uji mund të ndryshojë shije

Nëse mbushni gotën me ujë çezme, ajo ndoshta përmban klor që shtohet për dezinfektim. Por klori do të fillojë të avullojë gjatë orëve të natës, duke ndryshuar shijen e ujit. Si rezultat, mund të mendoni se uji ka një shije pak të keqe, nëse jeni mësuar të pini ujë të freskët nga çezma.

3. Uji shndërrohet në një terren të përsosur për mikrobet

Kur merrni një gllënjkë ujë, ju transferoni miliona baktere nga goja juaj në gotë dhe më pas në ujë. Pra, nëse vendosni të pini pak ujë nga ajo gotë në mbrëmje ndërsa përpiqeni të bini në gjumë, mikrobet do të futen brenda dhe do të shumohen me mëngjes.

4. Është një rrezik i mundshëm nga zjarri

Shumë njerëz kanë priza elektrike ose mbajnë pajisje karikimi si telefonat e tyre pranë shtretërve. Pra, nëse vendosni një gotë ujë në komodinën tuaj dhe aksidentalisht e rrëzoni aksidentalisht me dorën tuaj, uji mund të derdhet, duke shkaktuar një kërcënim të mundshëm për tel efonin dhe rrezik për një djegie.

5. Uji bëhet pak më acid

Kur e lini ujin jashtë në një gotë të hapur, ai mund të thithë një sasi të vogël të dio. ksidit të kar. bonit, duke ndryshuar pak ekuilibrin e tij të pH. Si rezultat, uji juaj mund të bëhet pak më acid me një nivel më të ulët të pH. Nuk do të ndikojë në shëndetin tuaj, por mund të ndryshojë shijen e ujit, duke e bërë atë më pak të kë ndshëm për t’u pirë.

6. Mbajtja e një gote me ujë afër shtratit tuaj mund t’ju prishë gjumin

Nëse e keni ujin pranë, do të tundoheni të pini. Kjo do të thotë se do të shkoni me shpesh në tualet, duke prishur gjumin tuaj. Ju do të privoheni nga një gjumë i mirë dhe do të ndjeheni të lodhur e të rraskapitur në mëngjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *