Nje produkt mjaft ì pelqyer per Shqìptaret, por nuk e paskemì dìtur qe shkakton plakjen e parakoheshme

Qëllimi kryesor, sidomos I grave është të duken sa më të reja në moshë. Kohët e fundit kanë përdorur shumë dhe oper acionet plastike për të rregulluar difekte të moshës si rrudhat, rënia e lëkyrës, shëndeti I tepërt etj. Për t’u kujdesur për vetën tani që jeni në kohë duhet të mos hani këto ushqëime:

1.Çokollatat: U surprizuat apo jo?! Ngrënia e ushqimeve me sheqer ndikon në plakjen e parakohëshme.

Për të kuptuar se si sheqeri ndikon në këtë gjë, është e rëndësishme që të kemi parasysh dy proteinat që e mbajnë lëkurën të freskët dhe rinore: kolagjenin dhe elastinën.

Çdo gjë që ndërhyn në këto proteina do të ketë një efekt negativ – dhe sheqeri është ar. miku më i madh

Ju pëlqejnë ushqimet që padashje I piqni më shumë se sa duhet?

Ndonjëhërë kanë një shije të mirë që dhe pak me ndryshe. Ky lloj mishi apo çdo ushqim tjetër që përmban hidrokarbur pro-inflamator nuk është i mirë pasi infla macioni mund të prishë kolagjenin e çmuar të lëkurës suaj. Hiqeni atë me pirunin tuaj menjëherë!

3.Alk oli: Asnjë njeri nuk duket bukur mëngjesin e një dite më parë, në të cilën kanë pirë shumë al kol.

Efektet që ka alk oli në mëlçinë tuaj janë shumë të dëmshme. Kur mëlçia funksionon mirë, toksinat që mund të ndikojnë në lëkurën janë përjashtohen natyrshëm përmes trupit tuaj.

Por nëse toksinat krijohen në mëlçi, dhe nuk janë anashkaluar siç duhet, lëkura juaj mund të zhvillojë një sere problemesh si puçrrat fytyre dhe rrudhat.

4.Kafeja: Ju mund të pini kafenë tuaj çdo mëngjes me shumë dëshire por është e rëndësishme që të keni edhe një gotë ujë për ta shoëruar. Kafeina mund të dehidratojë lëkurën, e cila thekson pamjen e rrudhave dhe linjave të bukura.

5-Kripa: Çdo gjë me një sasi të lartë kripe do të thajë lëkurën tuaj. Kripa e tepërt në trup tërheq më shumë lëngje nga qelizat për të ndihmuar në balancimin e kripës dhe nxjerrjen e saj nga trupi.

Si rezultat, lëkura juaj bëhet më e thatë për shkak të mungesës së lëngjeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *