Duke ngrene 5 here ne dìte: Metoda e re qe do t’ìu largoj yndyren e barkut

Humbja e peshës vjen nga menaxhimi i kalorive që konsumoni gjatë ditës.

Vetëm në një kilogram të vetëm të peshës trupore gjenden 3500 kalori.

Një deficit në kalori prej afro 500 kalorish në ditë do të rezultojnë në një humbjen e një kg të peshës në javë.

Ngrënia e vakteve të shpeshta gjatë ditës është shumë e rëndësishme kur përpiqen të humbisni peshë.

Kjo mënyrë ju ndihmon të kontrolloni oreksin tuaj, tëparandaloni të ngrënit e tepërt gjatë vakteve dhe thuhet se përmirëson funksionin e metabolizmit gjatë gjithë ditës.

Më poshtë ju njohim me disa hapa të thjeshtë që do t’ju ndihmojnë të ruani ekulibrin e duhur në mënyrën e të ushqyerit dhe rrjedhimisht edhe të peshës tuaj.

Konsumoni ushqim çdo tre orë

Një ditë ideale e të ngrënit duhet të përfshijë mëngjesin, një meze të lehtë gjatë paradites, drekën, meze të lehtë gjatë pasdites dhe darkën.

Hani ngadalë

Ngrënia e pesë deri në gjashtë vakteve të vogla çdo ditë ju ndihmon të shmangni ngrënien e tepërt në kohën e vakteve. Kur i afrohesh tavolinës i uritur, fillon të hash pa mend, gjë që çon në konsum të tepruar.

Trupit tuaj i duhen rreth 20 minuta për të sinjalizuar trurin tuaj se jeni të ngopur.

Kontrolloni sasinë e ushqimit që konsumoni

Stomaku juaj është sa madhësia e grushtit tuaj dhe sasia e vaktit duhet të jetë sa madhësia e pëllëmbës suaj.

Ruani ekuilibrin e regjimit tuaj ushqimor

Çdo vakt duhet të përbëhet nga proteina pa yndyrë, drithëra dhe yndyrna të shëndetshme, fruta dhe perime.

Kufizoni konsumin e ëmbëlsirave

Përpiquni ta kufizoni konsumin e përditshëm të ëmbëlsirave në disa herë në javë. Konsumi i tyre duhet të konsiderohet një shpërblim dhe jo një justifikim për mundim tuaj.

Këshillë

Përgatitni paraprakisht një listë me ushqimet dhe vaktet tuaja për javën në vijim.

Kështu plani ushqimor do t’ju ndihmojë të qëndroni në rrugën e duhur gjatë gjithë javës.

Gjithashtu përpara se të filloni një dietë të re të konsultoheni paraprakisht me mjekun tuaj./telegraf.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *