Keto jane 4 produktet qe nuk duhet tì perdornì ne rast se dìgjenì nga dìellì tanì ne stìnen e veres

1. Pastë dhëmbësh

Pasta e dhëmbëve zakonisht përdoret për të parandaluar sëmundjen e mishrave të dhëmbëve dhe për ta lënë gojën të ndjehet e freskët, por jo për të gjithë. Ka nga ata që e përdorin atë për të qetësuar djegien pas një dite të gjatë në plazh.

Stephanie Taylor, eksperte e shëndetit dhe mirëqenies në StressNoMore tha:

“Kjo është një mënyrë shumë e çuditshme dhe ekstreme për të lehtësuar dhimbjen e djegies nga dielli dhe nuk është absolutisht një metodë e sigurt.

Ndërsa mentoli ose eukaliptoli në shijet e mentes mund të kenë veti ftohëse, është përmbajtja 26.9 % e alkoolit në aromën origjinale, plus përbërës të tillë si acidi benzoik, që janë problematikë.

Në përgjithësi, sipas saj është më mirë të shmangni produktet me bazë mentol.

2. Kosi

Kjo mund të duket si një ide e shkëlqyer për shkak të acidit laktik në produkt, por ekspertët thonë se ka mënyra më të mira për të trajtuar djegien.Megjithatë dhe kjo hidhet poshtë.

Ekspertja thotë: “Për djegien nga dielli, është më mirë t’i përmbaheni produkteve tradicionale që përmbajnë përbërës që qetësojnë dhe lehtësojnë dhimbjet e djegieve të shkaktuara nga dielli si aloe vera, vaji i kokosit ose hidratuesit me bazë soje për të qenë të hidratuar.

“Mund të vendosni edhe kremin tuaj pas diellit ose hidratuesin në frigorifer për një freski cliruese.”

3. Uthull e bardhë

Ekpertja e ndalon rreptësisht përdorimin e uthullës së bardhë në lëkurën tuaj.

“Uthulla ka aciditet jashtëzakonisht të lartë dhe nivele PH rreth 2 ose 3.

Duke vendosur uthull të paholluar me ujë në lëkurën tuaj, ajo mund të dëmtojë lëkurën delikate të lëkurës dhe të duke shkaktuar më shumë dhimbje dhe inflamacion, plus djegie të mundshme kimike nëse ekspozohet ndaj lëkurës së zhveshur për një kohë të gjatë.”

4. Konturimi i fytyrës për të marrë “nxirjen natyrale”

Konturimi i fytyrës është kritikuar më parë pasi e lë lëkurën tuaj të ekspozuar ndaj diellit. Tendenca është të përdorni krem kundër diellit si grimi për të konturuar fytyrën tuaj. Ekpertja thote se kjo është tepër e rrezikshme për lëkurën tuaj.

“Ndërsa kjo mund të ketë disa efekte afatshkurtra për nxirjen e fytyrës, efektet afatgjata mund të jenë të rrezikshme dhe të rezultojnë në dëmtim të lëkurës, shenja të hershme të plakjes apo edhe kancer të lëkurës.

Në verë, aplikoni krem dielli ose hidratues SPF 50 në fytyrën tuaj çdo ditë për të mbrojtur lëkurën tuaj nga dëmtimi i diellit. Kjo nuk do t’ju pengojë të nxiheni, por mund të parandalojë dëmtimin afatgjatë dhe të pakthyeshëm të lëkurës.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *