Kenì pare ndonjehere tek cepì ì shtepìse fole bletesh apo grerezash? Mos e preknì, keto jane dìsa nga hapat qe duhet te merrnì

Nëse gjeni një zgjua bletësh apo grerëzash në një garazh ose në ndonjë pjesë tjetër të shtëpisë, duhet të qëndroni në një distancë të sigurt

Ja disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë në situata të tilla.

Mos i shqetësoni insektet

Gjëja më e keqe që mund të bëni është të shponi folenë, t’i hidhni gjërat në të ose të përpiqeni ta lëvizni vetë. Pavarësisht se sa e madhe është foleja, ajo mund t’ju vërë në rrezik të madh dhe mund të dëmtojë edhe insektet.

Në vend të kësaj, largohuni me kujdes nga foleja dhe kthehuni në një vend të sigurt. Në shumicën e rasteve, bletët dhe grerëzat do të pickojnë vetëm nëse ndihen të kërcënuar, por është gjithmonë mirë të jeni në një distancë të sigurt.

Kujdesuni për fëmijët dhe kafshët shtëpiake

Pasi të keni gjetur folenë, nuk duhet të ktheheni në atë vend pasi ekziston rreziku i pickimit. Fëmijët e vegjël duhet të mbahen larg zonës, si dhe kafshët shtëpiake si qentë dhe macet.

Nëse insektet pickojnë fëmijët ose kafshët shtëpiake, telefononi menjëherë një ambulancë nëse simptomat zhvillohen në një reaksion alergjik.

Ftoni ekspertë

Nëse gjeni një fole bletësh ose grerëzash në shtëpinë tuaj, është më mirë të telefononi menjëherë ekspertë. Shërbimi i ekspertëve do të dijë saktësisht se çfarë duhet bërë për të hequr, mbrojtur dhe parandaluar kthimin e insekteve në mënyrë njerëzore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *