Lengu ì kesaj perìmeje te njohur u ndìhmon juve te trajtonì kolesterolìn, konsumojenì pergjate gjìthe dìtes

Shumë njerëz të cilët vuajnë nga nivelet e larta të kolesterolit dhe mbipesha, filluan të konsumojnë këtë lëng efektiv dhe rezultatet i kanë habitur.

Është fjala për ujin e patëllxhanit, i cili lehtëson pastrimin e gjakut dhe ndikon në humbjen e peshës në një mënyrë krejtësisht të natyrshme. Kjo pije është e pasur me antioksidantë dhe fibra, si dhe ndihmon trupin të eliminojë lipidet që janë të dëm.shme dhe pengojnë djegien e kalorive.

Përparësia më e rëndësishme e kësaj perime në procesin e dje. gies së yndyrës, është fakti se përmban shumë ushqyes dhe shumë pak kalori.

Përmbajtja e ujit është e rëndësishme dhe jep efekt diuretik i cili lu. fton mbajtjen e lëngjeve dhe inflamacionin.

Për shkak të vitaminës E, e cila është një antioksidant i fuqishëm, uji i patëllxhanit është i dobishëm për të reduktuar rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Për më tepër, ai është gjithashtu i pasur me natrium dhe kalium, të cilat janë të dobishme për përmirësimin e shëndetit të sistemit kardiova skular dhe nervor.

Konsumimi i ujit të patëllxhanit është i dobishëm për detoksifikimin e trupit dhe kontrollin e metabolizmit.

Përmbajtja e fibërave përmirëson punën e zorrëve dhe parandalon e problemet e tilla si: fryrje dhe kapsllëk . Fibrat gjithashtu përmirësojnë aftësinë tuaj për të absorbuar yndyrë nga zorrët, pa e lejuar atë të arrijë deri në arterie.

Si ta përgatisni? E prisni patëllxhanin në copa të vogla dhe e lini në një kanë me ujë për disa orë. Ujin e përfituar mund ta konsumoni përgjatë gjithë ditës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *