Qepa permban elementìn ì cìlì eshte teper ì domosdoshem per shendetìn e zemres, ul dhe nìvelìn e kolesterolìt

Qepa është e pasur me shumë subst anca, si squfuri, që është përgjegjës për aromën saj, epo ashtu janë shumë të shëndetshme edhe për ruajtjen e shëndetit.

Nga qepa kemi shumë dobi dhe jua paraqesim disa prej tyre.

ËSHTË E RËNDËSISHME PËR SISTEMIN KARDIOVASKULAR

Substancat e squfurit parandalojnë trashjen e gjakut dhe formimin e trombëve.

Pos kësaj, ul nivelin e kolesterolit të keq dhe triglicirideve në gjak, si dhe përmirësojnë funksionimin e membranës së qelizave të kuqe të gjakut. Qepa mund të parandalojë edhe disa sëmundje të zemrës.

NDIKON MIRË NË SHËNDETIN E ESHTRAVE

Studimet kanë treguar se qepa mund të ndihmojë në ruajtjen e dendësisë së eshtrave.

SHËRON INFEKSIONET

Qepa është e shëndetshme në luftë kundër infeksioneve. Antioksiduesit që gjenden në qepë luftojnë infeksionet, duke parandaluar oksidimin e acideve yndyrore në trupin e njeriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *