Sa kohe mund te qendroj mìshì ì grìre ne frìgorìfer? Ja se çfare thone ekspertet, pasì jetegjatesìa e tìj eshte teper

Megjithëse shumica e njerëzve besojnë se ushqimet e ngrira mund të qëndrojnë në atë gjendje për një kohë shumë të gjatë, e vërteta është se edhe ato kanë një datë skadence.

Sigurisht, më i rëndësishmi është mishi i grirë , i cili ka jetëgjatësinë më të shkurtër, edhe kur është i ngrirë thellë. Dihet që mishi i prerë në copa të vogla prishet më lehtë, prandaj rrezikoni të helmoheni seriozisht, ndaj kungull i njomë dhe speca të papërpunuara, të mbushura, edhe kur janë në frigorifer, duhet të hahen sa më shpejt.

Çfarë ndodh kur e vendosim mishin në frigorifer?

Ai humbet lagështinë e tij, sepse uji kthehet në akull të ngurtë dhe kjo është arsyeja kryesore që humbet shijen e tij, sipas ekspertëve të Departamentit të Bujqësisë së SHBA-së.

Nëse mishi është i skuqur ose i zier, dhe më pas futet në frigorifer , është i sigurt për t’u ngrënë për dy deri në tre muajt e ardhshëm. Në atë periudhë kohore as shija e tij nuk do të ndryshojë shumë, sepse një pjesë e asaj lagështie tashmë është zhdukur gjatë gatimit.

Kur bëhet fjalë për mish të freskët që nuk është përpunuar termikisht, afati është pak më i gjatë – tre deri në katër muaj.

Është gjithashtu e rëndësishme se si e keni mbështjellë mishin para se ta lini në frigorifer. Ekspertët thonë se nëse e ruani në paketimin e tij origjinal (të mbështjellë me letër kasapi), nuk duhet të qëndrojë në frigorifer për më shumë se dy javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *