Largonì dhìmbjen e mesìt pa dhìmbje dhe pa perdorur ìlaçe: 4 gjerat qe duhet te benì

Ndërsa njerëzit rriten dhe hyjnë në moshën e mesme, ata kanë më shumë gjasa të përjetojnë periudha të dhimbjes së mesit.

Disqet ndërvertebrale kanë tendencë të konsumohen dhe ndonjëherë të zhvendosen, duke shtypur nervat dhe duke shkaktuar hernie.

Qëndrimi i dobët dhe mungesa e gjendjes së mirë fizike shpesh e përkeqësojnë problemin.

Nëse keni dhimbje të mesit (dmth. dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës) në shumicën e rasteve lëvizja më e mirë është të prisni dhe të shihni nëse dhimbja largohet vetë.

Këtu janë disa opsione: Kompresa të nxehta ose të ftohta.

Fillimisht, menjëherë pas çdo dëmtimi në pjesën e poshtme të shpinës, është mirë të përdorni kompresa të ftohta ose një pako akulli për të reduktuar ënjtjen.

Megjithatë, rreth 48 orë pas fillimit të dhimbjes, vendosja e mbulesave ngrohëse mund të jetë e dobishme.

Nxehtësia qetëson dhe relakson muskujt e lënduar dhe rrit rrjedhjen e gjakut, gjë që ndihmon në procesin e shërimit.

Pushim i kufizuar.

Nëse dhimbja është e fortë, atëherë zgjidhni pushimin në shtrat për disa orë në një kohë dhe jo më shumë se një ose dy ditë. Në përgjithësi, mjekët tani e dinë se është më mirë të vazhdoni të lëvizni, qoftë edhe butësisht, në mënyrë që muskujt tuaj të mos bëhen të ngurtësuar.

Aktiviteti fizik.

Ushtrimi ndihmon në ndërtimin e muskujve të fortë dhe fleksibël që do të jenë më pak të prirur ndaj lëndimeve.

Mund të ndihmojë gjithashtu procesin e shërimit për dhimbjen e shpinës, për sa kohë që punoni me mjekun tuaj në programin e duhur të ushtrimeve kur keni dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës. Një program i mirë zakonisht përfshin aktivitet aerobik, ushtrime të forcës dhe fleksibilitetit.

Terapitë plotësuese.

Disa lloje të terapive alternative mund të jenë të dobishme në lehtësimin e dhimbjeve të shpinës. Këto përfshijnë akupunkturën, masazhin terapeutik, ushtrimet terapeutike si joga dhe tai chi dhe manipulimin e shtyllës kurrizore nga osteopatë të certifikuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *