Pluhurì jeshìl ì cìlì ul nìvelìn e kolesterolìt, plot 10 perfìtìme qe as nuk ì kìshìt

Spirulina është një organizëm i cili rritet në ujërat e ëmbla dhe të kripura. Bën pjesë në familjen e cianobak tereve, të cilët janë mikrobe një qelizore që shpesh i referohen si algat blu të gjelbra. Ashtu si bimët, cianobakteret mund të prodhojnë energji nëpërmjet procesit të fotosintezës. Spirulina konsumohej nga Aztekët (Shek. XIV) por u bë i famshëm vetëm kur NASA propozoi se ato mund të rriteshin në hapësirë e të përdoreshin nga austronautët.

Spirulina është një ndër suplementet më të famshme në botë, e njohur për përmbajtjen e larmishme të nutrientëve dhe antioksidantëve të cilët mund të përmirësojnë shëndetin e trurit dhe trupit tuaj.

Këto janë 10 përfitimet shëndetësore të vërtëtuara të spirulinës: Spirulina mund të jetë suplementi i vetëm dhe më i ushqyeshëm në botë.

Cilësia e proteinës tek spirulina konsiderohet fantastike krahasuar me vezët duke ju furnizuar me të gjithë aminoacidet që ju nevojiten.

Përmbajtja e lartë e anti oksidantëve mund të mbrojë nga dëmet oksidativë në organizëm, duke luftuar radikalet e lira dhe të pengojë prodhimin e molekulave inflamatore duke ofruar një efekt mbresëlënës.

Në ditët e sotme sëm undjet e ndryshme të zemrës shkaktojnë vd ekje. Duket se spirulina mund të ketë një efekt pozitiv përsa i përket faktorëve që mund t’i shkaktojnë ato.

Në një studim i bërë mbi pacientë me nivele të larta kolesteroli. U vu re se pasi ata konsumuar 1g spirulinë në ditë patën një rënie të nivelit të triglicerideve me 15.3% dhe rënie të niveleve të kolesterolit me 10.1%

Strukturat yndyrore në trupin tuaj janë të ndjeshme ndaj dëmtimit oksidativ, i njohur si peroksidimi i lipideve, një nxitës kyç i shumë sëmundjeve serioze, kryesisht ato të zemrës. Në një studim që është zhvilluar mbi 37 pacientë me diabet të tipit 2, 8g spirulinë në ditë reduktuan ndjeshëm dëmtimin oksidativ. Gjithashtu nivelet e enzimave antioksidante në gj ak u rritën ndjeshëm.

Një studim u ekzaminuan 87 pacientë nga India me fibrozë submukoze or ale (OSMF)

Mes atyre që merrnin 1 gram spirulinë në ditë për një vit, 45% panë që fibroza submukoze orale u largua, krahasuar me 7% që ndaluan marrjen e spirulinës, pothuajse gjysma e tyre rizhvilluan lezione vitin e ardhshëm.

Presioni i lartë i gjakut është nxitësi kryesor i shumë sëm undjeve serioze, duke përfshirë ato në zemër, goditjet në tru dhe sëm undjet kro nike të veshkave.

Ndërsa 1 gram spirulinë është joefektive, një dozë prej 4.5g në ditë u vu re ulja e presionit të gja kut tek individët me nivele normale. Ky reduktim mendohet se nxitet nga një rritje e prodhimit të oksidit nitrik, një molekulë sinjalizuese që ndihmon enët e gja kut të relaksohen dhe zgjerohen.

Inflamacioni në kanalet e hundës mund të shkaktohen edhe nga ale rgjitë e polenave, qimet e kafshëve dhe pluhuri. Në një studim që është bërë mbi 127 persona me këtë lloj ale rgjie, të cilët morën 2g spirulinë në ditë, u vu re një rënie drastike e smptomave si rrjedhje hundësh, teshtima, bllokim i hundëve apo krruarje.

Anemia më e zakonshme karakterizohet nga reduktimi i hemoglobinës ose rruazave të kuqe të gja kut. Nënjë studim të bërë mbi 40 persona të moshuar me historik anemie, u vu re se nga marrja e suplementeve të spirulinës pati një rritje të hemoglobinës në rruazat e kuqe të gja kut dhe një sistem imunitar i përforcuar.

Në një studim dy mujor mbi 25 persona me diabet të tipit 2, 2g spirulinë në ditë çuan në një ulje mbresëlënëse të niveleve të sheqerit në gjak. HbA1c, një shënues për nivelet afatgjatë të sheqerit në gj ak, u ul nga 9% në 8%, që është thelbësore. Studimet vlerësojnë se një reduktim prej 1% i këtij shënuesi mund të ulë rrez ikun e vd ekjes nga diabeti me 21%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *