Mjekja e njohur tregon veprìmìn qe duhet te ndalonì gjate dushìt pasì me vone mund t’ju behet

Të gjithë ndoshta kemi dëgjuar se urinimi në dush mund të ndihmojë në ruajtjen e mjedisit.

Studiuesit vazhdojnë të na ha bisin me numrat se sa ujë mund të kursenim nëse bënim 2 detyra njëherësh në dush.

Megjithatë, mjekët e shohin këtë zakon në dukje të pafajshëm nga një këndvështrim krejtësisht tjetër, dhe ne zbuluam pse ata e trajtojnë me shqetësim urinimin në dush.

Një mjeke e njohur në rrjet i ka parala jmëruar njerëzit që të ndalojnë së urinuari në dush.

Urogjinekologia Dr Teresa Irwin, e specializuar në shëndetin urinar, u shpjegoi 84,700 ndjekësve të saj se duke urinuar teksa bëjmë dush, ne në fakt po i trajnojmë fshikëzat tona që të duan të zbrazen kur dëgjojmë zhurmën e ujit.

“Kështu që sa herë që të jeni duke larë duart apo enët, fshikëza juaj do të dojë të urinojë.”-u shpreh ajo.

Nëse urinoni në dush ose hapni rubinetin apo dushin dhe më pas uleni në tualet për të urinuar teksa uji rrjedh, ju po krijoni një lidhje në trurin tuaj midis tingullit të ujë të rrjedhshëm dhe ndjenjës se duhet urinoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *