Nuk eshte vetem çeshtja tek harxhìmì ì energjìse elektrìke, kjo arsye do t’ju bej te mos e lìnì me ne prìze karìkuesìn

Një zakon që kemi të gjithë është ta lëmë karikuesin në prizë kur nuk është në përdorim. Por pse nuk duhet ta lini kurrë një karikues në prizë kur nuk po ngarkon asnjë pajisje? Arsyeja do ju be fasojë në mënyrë të pakëndshme. Argumenti më i zakonshëm është rrez iku i mundshëm i zja rrit. Megjithatë, kjo nuk është larg nga e vetmja arsye, megjithëse rezulton e justifikuar.

Zbuloni se cilat janë argumentet e tjera që duhet t’ju çojnë drejt përdorimit të saktë të karikuesve.

Një karikues i lidhur por i papërdorur kushton para sepse dj eg energjinë elektrike.

Nisur nga rritja e çmimeve të energjisë elektrike dhe numri i pajisjeve që kërkojnë rimbushje të herëpashershme, kjo arsye nuk është e papërfillshme.

Mundohuni të numëroni sa karikues keni në shtëpi, nëse jetoni në një familje me katër persona me dy fëmijë adoleshentë, shifra mund të duket diçka e tillë.

Rreziku i zja rrit dhe incidenteve të tjera është gjithashtu i rëndësishëm edhe pse probabiliteti është i vogël.

Ndoshta argumenti më i preferuar është rrez iku i një zjarri të mundshëm kur karikuesi është “bosh”. Është e mundur të shtrëngoni dorën për këtë, por është më e saktë të mendoni për këtë.

Shumica e njerëzve i lidhin karikuesit në priza me frekuencë të ulët, kështu që ata kanë më shumë gjasa të harrojnë t’i heqin nga priza. Edhe pse të gjitha pajisjet elektrike tani duhet të jenë në përputhje me standarde të caktuara, ka ende nga ata që shkelin rregulloret dhe janë ata që janë të rrez ikshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *