Flìnì gjume derì ne 8-9 ore dhe prap nuk ngopenì, lìdhja qe ky problem ka me tìroìden

Nëse keni vënë re se jeni të pangopur me gjumë edhe pasi flini për 8-9 orë, atëherë mund të jeni duke përjetuar disa çrregullime. Nëse vini re se ju zë gjumi në vende dhe orare të çfarëdoshme, kjo është një tjetër shenjë që tregon çrregullim me gjumin. Më poshtë janë disa nga arsyet pse ndodh kjo.

Ju mund të vuani nga hipersomnia, gjë që është e kundërta e insomnia. Hipersomnia ndodh kur orët e gjumit shtohen gjatë natës ose ditës. Nëse vuani nga kjo gjë, me shumë mundësi mund të ndiheni të lodhur gjatë ditës. Pra, gjumi i tepërt nuk do të thotë gjithmonë çlodhje.

Ju mund të keni shenja depr esioni. Depr esioni shfaqet me shenja të ndryshme në njerëz të ndryshëm. Nëse dikush përjeton insomnia për shkak të depr esionit, dikush tjetër mund të përjetojë hypersomnia.

Mbase ka të bëjë me zemrën. Nëse po flini me orë të zgjatura, një shkaktar mund të jetë zemra sepse shpeshherë sëm undjet e zemrës kanë të tilla efekte te njerëzit.

I keni kontrolluar tiroidet? Janë dy lloje tiroidesh që ndikojnë tek gjumi. Njëra prej tyre shkakton insomnian ndërsa tjetra hipersomnian. Hipertiroidizmi lidhet me gjumin 10-orarësh ose më shumë.

Ndonjëherë nuk ka ndonjë arsye kaq shkencore dhe këto probleme mund të lidhen me ndryshimin e stinëve dhe si ky ndryshim ju bën të ndiheni.

Gjumi juaj mund të ndikohet edhe nga rrugët e frymëmarrjes. Nëse ka ndonjë bll okim në rrugët e frymëmarrjes gjatë natës, gjumi ndërpritet. Bll okime të tilla janë të shpeshta dhe shtyjnë orarin e gjumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *