Per te mbajtur larg lekuren nga plakja, keshtu duhet te jete materìalì ì jastekut tuaj

E vërteta është se ekziston një ndjenjë kaq jo shëse dhe njëkohësisht aq romantike në të fjetur në çarçafë mëndafshi dhe jastëkë, saqë nuk krahasohet me asgjë tjetër. Por kjo nuk është arsyeja e vetme pse të famshmit tanë të preferuar dhe profesionistët e bukurisë rekomandojnë jastëkë dhe çarçafë mëndafshi. Faktori i ëmbël dhe i ftohtë është një gjë, por lëkura jonë ka nevojë për mëndafsh për disa arsye.

Mëndafshi është gjëja më e afërt me lëkurën e njeriut. Ai përmban 18 proteina thelbësore që gjenden në lëkurën tonë dhe ka ende të njëjtin pH, duke e bërë atë një aleat të fortë kundër plakjes së parakohshme.

Pëlhura e saj kremoze përmban fibra qelizore të albuminës natyrale, të cilat ndihmojnë në rritjen e rigjenerimit të qelizave, duke mbrojtur kështu lëkurën nga plakja dhe pamja e shurdhër.

Ndryshe nga pambuku (i cili është shumë absorbues), mëndafshi nuk thith lagështi natyrore nga lëkura jonë. Rezultati; Hidratim më i mirë, elasticitet i përmirësuar i lëkurës dhe më pak rrudha.

Gjithashtu nuk thith kremin dhe serumin e bukurisë që veshim gjatë natës, duke i lejuar ata të qëndrojnë më gjatë dhe kështu të kenë rezultate më të mira.

Çarçafët e mëndafshit dhe jastëkët e jastëkëve ofrojnë një sipërfaqe më të lëmuar për fytyrën, kështu që ne nuk zgjohemi me shenjat e rrudhave, siç ndodh me pëlhurat e tjera.

Mëndafshi është një rregullator natyral i nxehtësisë, ruan temperaturën e trupit dhe nuk lëshon nxehtësi ose elektricitet statik.

Kështu, ndihmon në mbajtjen e nxehtësisë në netët e ftohta dhe na mban të freskët gjatë verës. Prandaj, ne gjithashtu bëjmë një gjumë më të mirë me bukuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *