Morì nje kokerr qepe dhe ferkoì doren, dìsa nga perfìtìmet qe ì rìu morì ne dìsa raste

Mori një qepë dhe e fërkoi në dorë. Pasi ta provoni do ta kuptoni arsyen me siguri! Qepa është një përbërës shumë i rëndësishëm për pothuajse çdo ushqim të shijshëm. Por ju mund të mos e dini se ato kanë disa përfitime shëndetësore përtej vlerave të tyre ushqyese.

Kjo mrekulli mund të përdoret si një ilaç natyral i gjithanshëm, si në rastin kur një i ri e fërkoi në dorë dhe pati disa përfitime dhe konkluzione per rastet ne vijim!

Dje giet – Thjesht prisni një qepë në gjysmë dhe mbajeni mbi dje gie derisa dhimbja të largohet. Lëngjet veprojnë si qetësues dhimbjesh dhe vetitë antiseptike të qepës mund të parandalojnë dhëmbëzat dhe të zvogëlojnë rrez ikun e inf eksionit.

Pickimet e insekteve – Aplikoni qepën e papërpunuar në pickimin e insekteve. Kjo ndihmon në nxjerrjen e hel mit dhe reduktimin e dhimbjes dhe ënjtjes.

Dhimbje në vesh – Vendosja e një zemre qepe në kanalin e veshit gjatë natës do të zbusë dyllin dhe do të reduktojë dhimbjen.

Ethet – A po mby teni nga ethet? Gjatë gjumit, vishni çorape me unaza qepe. Tingëllon e çuditshme, por dihet se kjo ndihmon në uljen e temperaturës.

Dezinf ektimi – Meqenëse qepa thith ba kteret, lini qepë të prera nëpër shtëpi për të parandaluar përhapjen e gripit dhe sëm undjeve të tjera vi rale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *