Pregatìsnì kete çaj me gjethe ullìrì, por tharjen bejenì ne furre per 3 ore ne 60 grade: 4 perfìtìme qe ne kete perìudhe

Gjethet e ullirit përmbajnë subst anca të cilat janë gjetur të kenë këto veti: Ndalon shumimin e vi ruseve në qelizat e shëndetshme të organizmit të njeriut, vi rusin e gripit, ftohjes, meningjitit, pneumonisë.

1.Lu fton ftohjet

2.Lu fton kandidën

3.Përmirëson inf eksionet e veshit, dhëmbëve dhe ato urinare

4.Lu fton mikrobet kërc ënuese për shëndetin

Si ta përgatisni: Këpusni në orët e para të mëngjesit degët e freskëta të ullirit, i cili duhet të jetë i pa spërkatur.

I thani në furrë për 3 orë në 60 gradë. Preferohet tharja në furrë sepse tharja natyrale merr shumë kohë dhe mund të oksidohen polifenolët e çmuara.

Pasi është tharë, e thërrmoni dhe e vendosni për çdo kupë nga 2 lugë çaji gjethe.

I hidhni ujë të valuar dhe e lini 5-10 minuta. Mund ta kombinoni me pak çaj mali për aromë. E konsumoni 3-4 herë në ditë me mjaltë dhe pak limon të shtrydhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *