Specìalìstì : Pìjenì çajìn e kesaj luleje 3 here ne dìte per pastrìmìn e melçìse

Specialisti i bimëve mjekësore, Ylli Merja ka folur për problemet e mëlçisë dhe trajtimet e saj. Ai tha se mëlçia duhet ruajtur nga dhjamosja dhe vi ruset. Sipas tij indet e këtij organi dhjamosen kur kemi të bëjmë me lloje të ndryshme ushqimesh aq sa mëlçia nuk i indetifikon dot për të dërguar tretësit e posaçëm.

Merja tha se “ala rmi” duhet ndezur kur fillojnë të varet barku dhe mëlçia e humb funksionin e saj, gjithashtu rritet dhe veshtirsia per ta rikthyer ate ne gjendjen e meparshme.

Merja veçon bimën e tambëlgja kut për të pastruar mëlçinë duke pirë çaj 3 herë në ditë me një shkëputje të shkurtër e më pas duke iu kthyer kurës edhe për 15 ditë të tjera.

Më tej Merja rendit edhe këshilla për një mëlçi të pastër e të shëndetshme, ku nje nga ato dhe me e rendesishmja eshte edhe mos konsumimi i alk olit./albeu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *