Ne rast se kaldaja nuk ngroh keto jane dìsa nga provat qe duhet te benì

Sezoni i ngrohjes sapo ka nisur në kohë energjike shumë të pasigurta. Kontrolloni radiatorët për ajër – Gjithçka që duhet të bëni është të derdhni ajrin nga radiatori. Do ta dalloni lehtësisht nëse shkaku është ajri i tepërt në sistem, sepse në shumicën e rasteve radiatori është i ngrohtë nga poshtë, por i ftohtë nga lart.

Shkarkimi është një procedurë e lehtë. Duke përdorur një çelës radiatori, hiqni dado dhe mbajeni derisa të dëgjoni një zhurmë fërshëllimë.

Sapo uji fillon të rrjedhë, kthejeni arrën dhe prisni pak. Radiatori duhet të fillojë të nxehet.

KËSHILLË: Vendosni një enë të gjerë nën dado për të parandaluar rrjedhjen e ujit nga radiatori në mure dhe dysheme, ose mbuloni zonën përreth me peshqir të vjetër. Shpesh ky ujë është i ndotur, ndaj do ta keni shumë të vështirë të pastroni çdo njollë në mur.

Kontrolloni valvulat

Sigurohuni që valvula në anën e majtë dhe të djathtë të radiatorit të jetë e hapur. Nëse keni një valvul termostatike (që ju lejon të rregulloni temperaturën dhe ta vendosni automatikisht një termoelement), sigurohuni që të jetë e hapur dhe e kthyer në “nxehtësi” (+).

Kontrolloni pumën

Mund të ndodhë që gjysma e radiatorit të jetë e nxehtë, gjysma e ftohtë dhe asnjë radiator nuk ka ajër për të rrjedhur. Nëse e vëreni këtë, prekni tubat e hyrjes dhe daljes. Nëse hyrja është e nxehtë dhe dalja është e ftohtë, atëherë mund të ketë një problem në pompën ose në bojlerin që përdorni për ngrohje.

Kontrolloni që pompa të funksionojë. Nëse gjithçka është në rregull me të, është e mundur që problemi të jetë në kazan. Pastaj, thjesht telefononi ekspertët që të vijnë dhe të kontrollojnë se çfarë nuk shkon.

Vetëm në rast se hapat e mëparshëm nuk ishin të suksesshëm

Nëse pas këtyre disa hapave ende nuk mund ta ngrohni radiatorin, gjëja më e mirë për të bërë është të telefononi një ekspert ngrohjeje për të kontrolluar se çfarë po ndodh.

Është e mundur që të ketë një bllokim, papastërti të mbërthyer pas radiatorit, një tub të plasë diku… Pasi të keni provuar të gjitha metodat DIY, telefononi profesionistët përpara se të bëni një problem më të madh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *