Keto jane dìsa nga gjerat qe ndodhìn me trupìn vetem pas 10-15 mìnutash qe ju kenì pìre nje pìje me gaz

Një pije me gaz e ftohtë sigurisht që është ajo që ju duhet në një ditë të nxehtë, por shpërthimi i sheqerit që ajo përmban ndikon jo mirë në shëndetin e trupit tuaj. Më poshtë janë arsyet pse nuk duhet ta konsumoni shumë shpesh atë:

Brenda dhjetë deri 15 minutave që e keni pirë, zorrët tuaja do të mbushen me sheqer dhe jo vetëm ai do të kalojë në gja kun tuaj, duke e khyer nivelin esdheqerit në gj ak në glukoze.

Kjo është një energji shumë e shpejtë dhe e madhe për të cilat organet tuajaj duhet të punojnë më shumë se zakonisht dhe kjo do t’i çojë në një lodhje të tepruar.

Pankreasi juaj shmang insulinën për të ndihmuar transportimin e sheqerit (që është një karbohidrate) pnë muskujt për të prodhuar energji. Por kjo pije përmban sheqer më shumë se sa kanë nevojë muskujt tuaj. Ky sheqer shtesë, në vend që të ruhet në indet e muskujve, konvertohet në yndyrë në mëlçi .

Edhe veshka juaj vjen në “lojë” duke ndihmuar në heqjen e sheqerit të tepërt përmes uri nës. Kjo do të thotë që trupi juaj humbet ujin, i cili, së bashku me efektin diuretik të kafeinës në sode, rrit rrez ikun e dehidratimit.

Sheqeri dhe kafeina në sode është kombinimi më i keq. Sipas një studimi, kur minjtë u ushqyen me sheqer, trurin i tyre lëshoi dopamine, një kimikat që shkakton motivimin .

Lajm i mirë është që nuk ka nevojë që të hiqni dorë nga pijet e gazuara plotësisht. Gjëja më e rëndësishme që duhet të mbani mend është se kontrolli i pjesëve ka rëndësi./living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *