Aroma e pakendshme e gojes tregon se ju po vuanì nga keto 6 probleme te njohura

Era e rëndë e gojës në mëngjes është mëse normale, por nëse ndjeni që fryma juaj nuk është e freskët gjatë gjithë ditës, kjo mund të jetë shenjë e disa problemeve shëndetësore. Ndonëse ekzistojnë shumë mënyra si të trajtoni këtë shqetësim, së pari duhet të dini arsyen që fshihet pas erës së gojës.

Më poshtë do të lexoni të gjitha shkaqet e frymës së rëndë.

Dehidratimi

Era e rëndë në gojës, është shenjë e një organizmi të dehidratuar. Nëse grimcat e ushqimit nuk janë larguar plotësisht nga goja, era e frymës nuk do të jetë e freskët.

Rrez ik i larta për sëm undje të zemrës

Shumica prej nesh nuk e dinë se sëm undja e mishrave të dhëmbëve eshte e lidhur ngushtë me sëm undjet e zemrës. Në fakt, gingiviti është një shenjë e hershme e sëm undjes kardiovaskulare.

Bajamet

Fryma e rëndë mund të jetë shenjë e sëm undjeve të fytit ose bajameve të qe lbëzuara. Bak teret që shkaktojnë infla ma cionin e bajameve janë përgjegjëse për halitozën ose erën e keqe të gojës.

Ulçera e stomakut

Simptomat tipike të ulçerës së stomakut janë dhimbja e stomakut, urthi dhe era e rëndë e gojës.

Mbipesha

Sa më shumë mbipeshë të jetë një person është, aq më shumë i vjen erë goja. Nuk ka asnjë arsye të veçantë për këtë, por studiuesit besojnë se mosfunksionimi biologjik luan një rol kryesor.

Diabeti

Një problem tjetër shëndetësor që shkakton erën e gojës është diabeti, për shkak të prodhimit joadekuat të insulinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *