Nga etja per uje e derì tek shìkìmì ì turbullt: Keto jane 6 shenjat te cìlat tregojne se nìvelì ì sheqerìt ne trup eshte ì larte

Niveli i lartë i glukozës në gj ak ose ndryshe e njohur si glicemia ndodh kur trupi ynë nuk arrin të përpunojë ashtu si duhet glukozën.

Kjo gjendje është diçka që mund të zgjasë për vite të tëra dhe mund të prek edhe pjesë të ndryshme të trupit si: venat e gja kut, veshkat, nervat dhe sytë, por turpi arrin t’ju dërgojë disa simptoma sinjalizuese që paralaj më rojnë probleme me shëndetin ose që mund të rrez ikoheni nga zhvillimi i diabetit tipi 2.

Ja 6 shenjat që tregojnë se nivelet e sheqerit në gj ak mund të janë shumë të larta.

1-Urinoni shpesh: Nëse urinoni shpesh kjo është një shenjë e shfaqjes së diabetit. Ju keni shumë sheqer dhe glukozë në gj ak sa veshkat tuaja mbushen me lëngje ekstra duke shkaktuar uri nim të shpeshtë.

2-Keni etje të madhe: Për aq kohë sa urinoni shpesh kjo do të shkaktojë dehidratim të trupit dhe do të keni një etje.

3-Jeni shumë të lodhur: Lodhja është një shenjë e zakonshme e dehidratimit që ndodh si rezultat i urinimit të shpeshtë. Megjithatë lodhja ndodh edhe ne gjërat më të zakonshme si të shtriheni për te fjetur apo të çoheni prej tij.

4-Shikimi juaj bëhet i turbullt: Nëse nivelet e sheqerit janë të larta në trup kjo do të ndikojë në lentet e syrit duke turbulluar shikimin.

5-Keni gja kderdhje të mishrave të dhëmbëve: Sheqeri bën që plagët të mbyllen më ngadalë dhe problemet që keni me gojën mund të zgjasin shumë. Glukoza bën që mishrat e dhëmbëve te jenë më të kuq, më të fryrë dhe më të butë si dhe të rrjedhin gjak sa herë që lani dhëmbët. Sheqernat nuk lejojnë trupit të lu ftojnë me bak teret në gojë.

6-Keni njolla dhe nishane të çuditshme në lëkurë: Nivelet e sheqerit në gja k dëmtojnë enët e gja kut duke u shfaqur si njolla të errëta në lëkurë ose nishane me ngjyrë dhe mashësi të ndryshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *