Sìpas mjekeve dermatologe keto jane 4 ushqìmet qe u shkaktojne akne, mundohunì qe te kenì me teper kontroll mbì konsumìmìn

Kujdesi për lëkurën nuk përfundon me atë që vendosni në fytyrë dhe dermatologët thonë se ajo që vendosni në trupin tuaj mund të jetë po aq e rëndësishme.

Ushqimet e përpunuara si produktet e qumështit dhe buka e bardhë mund të shkaktojnë akne fytyre, prandaj është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje shtesë dietës suaj.

Aknet mund të shkaktohen nga dieta dhe dieta juaj, veçanërisht nëse nuk kontrolloni sasinë e bulmetit dhe karbohidrateve që hani.

Ushqimet e përpunuara si produktet e qumështit, buka e bardhë dhe ushqimet e pasura me sheqer mund të rrisin pamjen e tyre, thonë ekspertët.

Ale rgjitë ushqimore gjithashtu mund të shkaktojnë akne.

Produktet e qumështit , veçanërisht produktet e qumështit të lopës, mund të shkaktojnë puçrra.

Sipas Renee Rouleau, një estetike e njohur që ka punuar me yje si Demi Lovato, Lili Reinhart dhe Madelaine Petsch, përmbajtja e hor moneve në qumësht mund të jetë fajtori.

Produktet e qumështit janë gjithashtu ushqime të ndjeshme për shumë njerëz, pasi 68 për qind e njerëzve në botë janë intolerantë ndaj laktozës.

Sipas një studimi të vitit 2010 të publikuar në Science of the Total Environment, alergjitë dhe ndjeshmëritë e buta ushqimore mund të shfaqen si puçrra fytyre dhe infla ma cion.

Pijet e ëmbla dhe ushqimet e shpejta – Akademia Amerikane e Dermatologjisë thotë se ushqimet dhe pijet e ëmbla mund të shkaktojnë rritje të sheqerit në gj ak, duke krijuar një përgjigje hor mo nale që manifestohet përmes akneve.

Buka e bardhë mund të shkaktojë akne sepse është një ushqim me indeks të lartë glicemik, që do të thotë se shkakton një rritje të shpejtë të niveleve të sheqerit në gj ak në trup.

Kjo çon në një rritje të gjëndrave dhjamore, prodhim më të lartë të sebumit (vajit) dhe përfundimisht në një incidencë më të lartë të akneve.

Proteina e hirrës – Dihet se proteina, e cila zakonisht gjendet në pluhurat e proteinave, shkakton akne kur konsumohet në sasi të tepërt.

Ngjashëm me bukën e bardhë, proteina e hirrës është një ushqim me një indeks të lartë glicemik që rrit nivelet e sheqerit në gj ak në trup, duke çuar në një akumulim më të madh të vajrave që mund të bllo kojnë poret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *