Studìmì ì fundìt tregon nese ì konsumonì makaronat ne darke ìu shendoshìn apo jo pasì shumìcen e hereve

Pavarësisht gojëdhënave të shumta, që flasin për rëndim të stomakut apo probleme me tretjen, të konsumosh makarona në vaktin e darkës nuk është e dëmshme sipas eksperteve.

Një studim i fundit mbi efektet e makaronave, nxjerr në pah një tjetër të vërtetë, ndryshe nga ajo qe jeni mesuar deri me sot.

Në të rezulton se nëse ky ushqim i thjeshtë dhe i dashur për shumicën e popullsisë botërore, konsumohet në mbrëmje, ka efekte pozitive në organizëm, qetëson, nuk shëndosh dhe lehtëson gjumin.

Madje sipas studimit, nëse makaronat konsumohen në orët e fundit të ditës në ato raste kur vuajmë nga pagjumësia apo jemi të stresuar, përmirësion ndjeshëm gjendjen tonë, falë përbërësve si triptofani dhe vitaminat e grupit B.

Keshtu qe zgjedhja u perket juve, nese do te preferoni ti konsumoni ato ne vaktin e darkes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *