Per femrat mbì moshen 45 vjeçare nese aplìkonì per 90 dìte me rradhe xhelìn e aloe veres ne fytyren tuaj

Aloe vera është përdorur për shekuj për vetitë medicinale dhe kuruese. Është një bimë e cila ruan ujin në gjethet e saj për javë të tëra dhe uji i përzierë me vitaminat, mineralet, aminoacidet dhe antioksidantët formojnë një xhel i cili mund të bëjë mrekulli për fytyrën tuaj.

Aloe vera përmban antioksidantë të fuqishëm që i përkasin një familje të subst ancave të njohura si polifenola. Polifenolet e aloe verës parandalojnë shumimin e bak tereve që mund të shkaktojnë inf ek sione dhe infl amacion.

Përshpejton shërimin e pla gëve dhe shenjave të akneve.

Një rishikim i katër studimeve eksperimentale zbuloi se Aloe Vera mund të reduktonte kohën e shërimit të dje gieve për rreth nëntë ditë në krahasim me përbërësit e tjerë natyralë .

Paran.dalon krijimin e rrudhave të reja dhe zbeh pamjen e rrudhave të shfaqura ndër vite.

Disa hulumtime kanë zbuluar se përdorimi i aloe vera gel në mënyrë topike mund të ngadalësojë plakjen e lëkurës. Sipas një studimi me më shumë se 30 femrave mbi moshën 45 vjeç, aplikimi lokal i xhelit për 90 ditë rriti prodhimin e kolagjenit dhe përmirësoi elasticitetin e lëkurës.

Vetia antimikr obike e aloe verës ndihmon gjithashtu në parandalimin e akneve dhe trajton inflamacionin që shkaktojnë puçrrat.

Vepron si një hidratues natyral

Aloe vera mund të përdoret në vend të kremrave të ditës me efekt hidratues. Pastron dhe zbut lëkurën duke parandaluar bll okimin e poreve.

Ajo qe duhet të bëni është thjesht të aplikoni xhelin e aloe verës direkt në lëkurë e ta lini për 20 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *