Benì bashke soden e bukes me lìmonìn dhe lyenì pjesën e lëkurës tek zona e berrylìt duke e lënë rreth 15 mìnuta

Akumulimi i qelizave të vd ekura të lëkurës, fërkimi, ekspozimi i gjerë ndaj diellit, ose një çekuilibër hor monal mund të bëhet shkak i bërrylave të errët. Këto pjesë të trupit tonë nuk përmbajnë gjëndra vaji dhe është e rëndësishme ti mbrojmë ata nga thatësia përmes kujdesit dhe higjenës së duhur.

Për shkak të vetisë zbardhuese, kastraveci është një nga zgjidhjet më efikase për këtë problem. Ai pastron bërrylat nga qelizat e vd ekura dhe i hidraton ato. Përdorimi: Si fillimi fërkojini ato me copa kastraveci të prera e më pas lijini për rreth 15 minuta.

Limoni dhe soda e bukës: Limoni është një nga përbërësit më të rëndësishëm që ndihmon në shkëlqimin e lëkurës ndërsa soda ndihmon në zbardhjen e saj. Përdorimi: përzieni lëngun e limonit me sodë dhe lyeni pjesën e lëkurës duke e lënë rreth 15 minuta.

Aloe Vera dhe qumësht: E para ka veti hidratuese si dhe antibak teriale. Bashkimi i të dyjave ndihmon shumë në zbardhje. Përdorimi: Miksoni xhelin e aloe verës dhe qumështin, më pas lyeni pjesët e caktuara dhe lijeni gjithë natën.

Solucionë të ngjashme dhe që përgatiten në të njëjtën mënyrë si këto që përmëndëm më sipër janë: Mjalti dhe lëngu i limonit, Fërkimi i lëkurës me patate, vaji i kokosit, sheqer dhe vaj ulliri në formën e skrabit dhe uthull me kos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *