Kjo eshte menyra se sì mund te perdornì uthullen e molles per te larguar kìlet e teperta

Uthulla e mollës po bëhet gjithnjë e më popullore dhe ka arsye shumë bin dëse pse! Acidi acetik është një përbërës i uthullës që inkurajon trupin tuaj për të humbur kilet duke ndihmuar në parandalimin e yndyrës së trupit.

Studime të shumëfishta nga Instituti Qendror i Kërkimeve në Japoni (2009) dhe Johnson dhe Buller (2005), tregojnë sesi një sasi e vogël e uthullës në ditë mund të ndihmojë në uljen e peshës.

Këto studime tregojnë se një minimum prej 15ml (1 lugë gjelle) në ditë është e mjaftueshme për të humbur kilet e padëshiruara.

Kombinimi i një lugë gjelle uthull në një gotë me ujë të ngrohtë është receta që duhet të provoni. Rezultatet tregojnë se duke marrë dy lugë uthull të mollës në ditë, nivelet e kolesterolit do të zvogëlohen.

Një studim në vitin 2007 lidhur me efektet e uthullës tregon se duke marrë dy lugë uthull para gjumit ndihmon në reduktimin e rrez ikut për diabet.

Gjithashtu uthulla parandalon tensionin e lartë duke shmangur kështu rrez ikun për at ak ka rdiak. Konsumimi i uthullës përmirëson edhe shëndetin e flokëve tuaj duke i bërë të fortë e plot shkëlqim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *