Soda e bukes: Ky produkt kaq ì lìre mund te perdoret per keto 7 probleme te perdìtshme

Soda është një përbërës i fuqishëm me vlera të shumta. Mund të përdoret për pastrimin dhe trajtimin e lëkurës, por edhe probl emeve shëndetësore. Ajo është përdorur zakonisht për rritjen e brumit, por edhe përtej kuzhinës.

Ja si mund ta përdorni në lëkurën tuaj, që të dukeni 10 vjet më të reja.

Kundër puçrave

Soda është një il’aç efektiv kundër puçrrave të fytyrës dhe pikave të zeza, vetëm përgatisni një pastë më pak ujë dhe përdoreni direkt në puçrrat e fytyrës. Do të shpë toni prej tyre.

Zbardhja e dhëmbëve.

Soda e bukës kur kombinohet me peroksid hidrogjeni, mund të zbardhë dhëmbët tuaj, edhe pse kjo nuk duhet të përdoret shumë shpesh. Një herë në javë është e mjaftueshme.

Aromatizon gojën

Nëse vuani nga era e keqe e gojës vendosni një lugë çaji sode buke në një gotë me ujë dhe përziejeni deri sa të shkrijë, atëherë bëni gargarë dhe kështu do të eli minohen bak teret në gojë. Përsëriteni procesin çdo ditë për rezultate më të mira.

Në shampo

Nëse e shtoni në shampo do t’i mbajë flokët dhe skalpin e kokës të shëndetshme dhe të pastër. Vetëm sigurohuni që ta përdorin atë vetëm një herë në muaj.

Për thonjtë.

Përzieni 3 pjesë me sodë buke me 1 pjesë ujë, duke përgatitur një pastë që mund të aplikohet në thonjtë tuaj. Shpëlaji më pas.

Kundër dj ersitjes.

Soda e bukës mund të përdoret për të bërë një deodorant natyral. Shtoni disa pika vaj esencial në 4 lugë sode buke dhe aplikojeni nën sqetullat tuaja për të vr arë bak teret që shkaktojnë aroma të këq ija. Ky deodorant natyral do t’ju mbajë të freskët për orë të tëra.

Maskë pastruese

Përfshirja e sodës së bukës në rutinën tuaj të fytyrës çdo ditë, do ta mbajë lëkurën tuaj të pastër dhe të shëndetshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *