Keto jane arsyet perse duhet tì leshonì gazrat dhe te mos ì mbanì pasì keto probleme

Të gjithë bëjnë gazra, burra dhe gra njëlloj, edhe ata njerëz që pretendojnë se nuk bëjnë. Të mos leshosh gazra është e pamundur, është një nevojë e natyrshme. Çdo person lëshon nga 0,5 deri në 1,5 l. gaz në ditë. Një fryrje përbëhet kryesisht nga gazra pa erë si azoti, oksigjeni, dioksidi i karbonit, hidrogjeni, metani.

Sipas një studimi të fundit, mesatarja perfekte e gazrave do të ishte rreth 20 në ditë, por shpeshtësia e tyre mund të ndryshojë sipas zakoneve tona të të ngrënit.

Përgjithësisht gazrat që lëshohen kanë një erë të keqe për shkak të dekσmpozimit të proteinave i cili prodhon acίde të ndryshme që lëshojnë atë erën karakteristike.

Ja disa nga arsyet pse pordha është e mirë për shëndetin tuaj: Redukton ënj tjen e barkut – Me tretje, stomaku fryhet dhe gazi i prodhuar nxirret  nepermjete gazrave.

Redukton dhimbjet e barkut – Nxjerrja jashtë e kêtyre gazrave ndihmon shumë njerëz të mos vuajnë nga dhimbjet e barkut. Nuk duhet të mbani kurrë pordhat sepse zorra e trashë aca rohet.

Nëse gazrat janë veçanërisht me erë të keqe, ekziston mundësia që të keni intolerancë ndaj laktozës. Ose keni inflamacion të zorrëve, refluks gastro-ezσfageal, prσbleme që shkaktojnë kαpsllëk, ulçerë gαstrike në rastet më të rralla ose ndonjë patσlogji tjetër që lidhet me zσrrën e trashë.

Megjithatë, lëshimi i gazrave me siguri është i pakëndshëm, por është gjithashtu një shenjë e aktivitetit të shëndetshëm të zorrëve dhe madje mund të ndihmojë në parandalimin e shumë sëm undjeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *