Feston sot dìtelìndjen, ja sa vjeç mbush sot moderatorja e njohur Aìda Shtìno

Sot, 30 dhjetor 2022, Aida Shtino feston ditëlindjen. Gazetarja e njohur që ka drejtuar emisionin “Njerëz të Hu mbur” mbush sot 52 vjeç. Prej kohësh, Shtino nuk ka qenë e pranishëm në media, ndërsa së fundmi ajo drejton një emisionin televiziv.

Kujtojmë se në një intervistë në media së fundmi, foli “Njerëz të hu mbur”, dhe për gjurmët që ka lënë ky emision jo vetëm te ajo por dhe të njerëzit që ka ndihmuar.

Gazetarja tregoi se ideja për “Njerëz të hu mbur” lindi pasi punonte në Greqi në një emision të ngjashëm, që konsistonte në gjetjen e njerëzve që kërkoheshin. Gjatë intervistës, Aida tregoi se nuk kanë qenë të pakta rastet ku është kërc ënuar dhe ka marrë urdhër mbrojtje.

Kur po ktheheshim nga Greqia, në Kapshticë, po na hapnim makinën. Sa hymë ne po kontrollonin makinën, pastaj zbresim më poshtë dhe sërish del policia. Filloi sërish kontrolli dhe i them kameramanit ndiz kameran. Më tha, ju kërkoni të hu mburit por kini kujdes se mos hu mbni ndonjë ditë vetë.

Ne e nxorëm bruto në ekran. Ka marrë asokohe ministri i Brendshëm, i ndjeri Bujar Nishani dhe e kanë shkarkuar. Ka pasur shumë raste, jam kërc ënuar disa herë por i kam pasur Brenda për të mos shqetësuar familjarët. Një rast tjetër ka qenë kur kërkonim një vajzë nga Elbasani që e dinim se ishte tra fikuar.

Po dilnin në sipërfaqe gjëra që nuk duheshin publikuar. Të nesërmen më vjen në zyrë një zarf. Brenda në letër thuhej se vajza është në këtë adresë dhe ishte adresa e shtëpisë time. Në atë moment kam kërkuar mbrojtje.”, tha mes të tjerash Aida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *