U duhet vetem të fërkonì bìmën e vogël mes gìshtave tuaj dhe të thìthnì aromen e saj pasì

Rozmarina është një bimë aromatike dhe rritet shumë mirë në klimat tropikale, të buta dhe mesdhetare. Përfitimet që i fal kjo bimë organizmit janë një mrekulli.

Njihuni me disa nga benefitet e saj:

Relakson mendjen tuaj

Rozmarina mund të qetësojë një mendje të shqetësuar, si dhe të garantojë një ndjesi gjallëruese. Ju vetëm duhet të fërkoni bimën e vogël mes gishtave tuaj dhe të thithni aromën e shijshme.

Është antioksidues

Rozmarina përmban antioksidantë të fuqishëm që mbrojnë trupin nga radikalët e lirë. Për ata që nuk e dinë, kjo barishte ka acid rosmarinik, acid karnosolik dhe acid ursolik, të cilët janë antioksidantë të njohur me veti anti-kan ce rogjene.

Është anti-infla ma tor

Ajo përmban vetitë anti-infla ma tore dhe mund të ndihmojë në trajtimet për lehtësimin e astmës, ekzemës, artritit dhe sëm undjeve të tjera

Përmirëson shëndetin e trurit

Rozmarina rrit rrjedhjen e gja kut në kokë dhe stimulon sistemin nervor qendror. Për më tepër, kjo bimë njihet për përmirësimin kujtesës. Dhe më mirë akoma: përmban përbërës që parandalojnë degradimin e acetilkolinës, e cila është një neurotransmetues i rëndësishëm për të mbrojtur memorien dhe për të parandaluar sëm undje të tilla si Alzheimer.

Ndihmon nga lodhja dhe stresi i veshkave

Bima ka aftësinë për të luftuar lodhjen dhe stresin e veshkave pasi zbut hor mo net. Është e mrekullueshme, sepse sot shumica e njerëzve jetojnë në një gjendje të tensionit të vazhdueshëm.

Për këtë arsye, trupi ynë mund të përjetojë efektet e dëmshme të ko rti zolit të hor mo neve. Në këtë rast, rozmarina, së bashku me barishtet si livando, ka aftësinë e jashtëza konshme për të ulur nivelet e kor ti zolit në trup.

Është energjike

Rozmarina është një nxitës i mrekullueshëm! Gjithashtu mbështet qarkullimin e gja kut, përmirëson tretjen, stimulon rritjen e shëndetshme të flokëve dhe forcon sistemin imunitar./pamfleti.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *