Mjeku ì njohur kur ju behenì me jarge gjate nates do te thote se ju kenì fjetur sì nje femìje

Ju do të thoni të vërtetën ose do të shtriheni nëse një mik ju pyet nëse bëheni me jargë në gjumë.

Përgjigja më e zakonshme është jo, sepse për disa, është e tu rpshme ta imagjinoni atë në atë situatë.

Megjithatë, jarga nuk është diçka për të të vënë në tu rp, në të kundërtën, ju mund të mburreni me të.

Jarga zakonisht është e pakëndshme, por realiteti është se nuk është vetëm e pazakonshme, por mund të jetë një tregues që ju jeni qetësuar shumë mirë.

ËSHTË I PASTRUESHËM

Ëndrra ka disa faza me kohëzgjatje pak a shumë të barabartë. Faza kryesore njihet si lëvizja e shpejtë e syve (REM). Gjatë fazës REM, trupi hyn në një gjumë të thellë dhe përjetojmë një gjumë të qetë.

Në këtë fazë, neurotransmetues të caktuar pen gohen për të shmangur lëvizjet muskulore që do të na bënin të ikim para një ma kthi. Prandaj, jarga e famshëm ndodh kur ju të merrni në gjumë të thellë.

KUR JU BËHENI ME JARGË DO TË THOTË SE JU KENI FJETUR SI NJË FËMIJË

Sipas mjekut Jorge Abel Salinas, “i rrituri është plotësisht i shkyçur, ku funksionet e trurit janë të fikur për të arritur një pushim dhe riparim. Ajo ndalon gëlltitjen dhe kalon pështymën, pastaj fillon të eli minojë pështymën dhe i jep lëkundjet e famshme.

Prandaj, kur pushoni mirë, trupi juaj relakson plotësisht dhe kjo e bën gojën të hapur.

JARGA ËSHTË NJË SHENJË E MIRË

Pra, nëse bie në gjumë dhe jarga, ju jeni duke arritur cilësinë e gjumit, diçka që është shumë pozitive për shëndetin tuaj. “Nuk duhet të tu rpërohesh me jarge sepse është një fakt natyror. Duhet të jemi të sigurtë që frymëmarrja është e saktë dhe apnea e gjumit nuk ndodh (ndërprerja e frymëmarrjes) “, thotë Salinas.

Prandaj, është e rëndësishme që të kujdesemi për higjienën e gjumit, duke programuar mirë orarin tonë për të fjetur duke dhënë kohën e nevojshme. Qëllimi është gjithmonë të bëjë ëndrrën një të mirë në mënyrë që neuronet tuaja të shërohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *