Festoì dìtelìndjen, ja sa vjec mbushì aktorì ì njohur Arben Derhemì

Arben Derhemi është një nga aktoret më të dashur të skenës dhe teatrit shqiptar.

Ai është shumë aktiv në kinematografi, ku në vitet e fundit ka luajtur shumë role. Aktori ka lindur më 1 shtator të 1969 dhe sot feston ditëlindjen e 54.

Në profilin e tij në Instagram, vetë Derhemi ka ndarë një foto ku ka kujtuar ndjeksit për ditëlindjen e tij.

“Edhe ne datelindje ne punojme si ne rrethim TK”, shkruan aktori duke u mbushur me urime nga miqë e ndjekës të tij.

View this post on Instagram

A post shared by Arben Derhemi (@arben.derhemi)

Kujtojmë që aktori është baba i një vajze, e cila duket se i ngjan shumë.

Dehemi u diplomua aktor në Akademinë e Arteve të Bukura në vitin 1994. Ne vitin 2007 u speializua për “Kurimin dhe Manaxhimin Teatror të Qyteteve Antike”, Ancona, Itali.

Ende student filloi karrierën si aktor në filmin “Një djalë dhe një vajzë” (Fatosi) të I. Muço dhe K. Mitro si edhe në filmin “Këtu bën ftohtë” (Petro) nga Pluton Vasi. Kulmi i suksesit në kinematografi konsiderohet seriali televiziv “Njerëz dhe Fate” (Flori) nga Y. Pepo. Nga viti 2000 e në vazhdim ka marrë pjesë në filmat “Ishte Koha për Dashuri” (Flori) të Y. Pepo, “Shqetësimet e një obezi” (Dashnori) P. Vasi, seriali televiziv “Familjet” (Toni) të S. Racaj, “Home Sweet Home” (Genci), V. Bajgora, “Maya” (Burhami) P. Vasi dhe Matanë Lumit (djali) S. Kanaqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *