Shumë pak nga ju mund ta dìnë se cfarë është kjo pìkë e bardhë tek veza, mësojenì dhe mundohunì që të mos

Kurdo që keni thyer vezë dhe keni parë pjesën e bardhë jargëzore anash të kuqve të vezës, së paku një herë keni bërë pyetje ?

Fjala është për të ashtuquajturën fije kërthize e cila nuk është e dëmshme, përkundrazi. Ajo mund të hahet pa fr ikë që do t’ju ndodhë diçka.

Kjo fije ka funksionin që e bardha dhe e kuqja e vezës të qëndrojnë bashkë, do me thene që e kuqja gjithmonë të jetë në mes.

Nëse e thyejmë vezën dhe ka këtë fije, do të thotë që veza është e freskët.

Megjithatë, nëse ajo e bardhë jargëzore nuk shfaqet në enë në momentin kur e thy eni, do të thotë që gjatë ka qëndruar në frigorifer apo në shitore, andaj duhet të përdorni vezë tjetër.

Leave a Reply

Your email address will not be published.