Ja se cfarë thonë ekspertët për të gjìtha frutat që kanë njolla kafe, nese duhen apo jo konsumuar

Me siguri e keni vënë re që disa nga frutat dhe perimet që konsumojmë në jetën e përditshme janë me njolla të vogla ngjyrë kafe në sipërfaqe. Zakonisht ato janë të vogla sa një gji. lpërë, por janë shumë të rëndësishme.

Ashtu si njerëzit, perimet dhe frutat kanë nevojë për ajër të freskët.

Ajër i freskët për frutat dhe perimet do të thotë dioksid karboni. Nëpërmjet këtyre vri ma ve të vogla, bimët dhe perimet thithin dioksid karboni dhe elim. inojnë oksigjenin.

Këto njolla nuk ndikojnë në brendësinë e frutave apo në shijen e tyre, por pavarësisht kësaj i bëjnë më pak tërheqëse.

Njerëzit mendojnë se ato nuk janë të shëndetshme dhe shpesh priren për të blerë frutat dhe perimet pa njolla të tilla në sipërfaqe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *