Sìdomos tanì në këtë sezon: 4 llojet e çajrave që u ndìhmojnë të trajtonì ftohjen dhe t’ì kthehenì gjendjes se mëpërparshme

Studimet e shumta nuk kanë arritur në përfundime të sakta se deri në çfarë mase çajrat mund të shërojnë gripin dhe të ftohtin, megjithatë, studimet e vazhdueshme kanë theksuar se çajrat, për shkak të përbërësve, kanë efekte pozitive për të lehtësuar shenjat e gripit dhe ftohjes. Disa nga më të mirët janë:

1.Çaji i mentes – gjethet e mentes kanë efekt të lehtë anest ez ik në pjesën e fytit dhe lehtësojnë shenjat e kollës. Kjo bimë ka efekt pozitiv ndaj lu ftës kundër mikr obeve dhe inf eksioneve vi rale.

2.Çaji i kamomilit – lulet e thata të kamomilit janë përdorur prej shekujsh për efektet qetësuese. Kamomili ka efekt anti-infla mator dhe ndikon në cilësinë e gjumit.

3.Çaji i boronicës – është i pasur me antioksidantë që përmirësojnë shëndetin. Studimet e ndryshme kanë treguar se ekstraktet e boronicës mund të zvogëlojnë gjatësinë dhe ashpërsinë e shenjave të ftohjes dhe gripit.

4.Çaji i xhenxherit – është i preferuari i këngëtarëve për të zbutur fytin për shkak të përbërësve anti-infla mator, që mund të ndalojnë mikroorganizmat të përhapin inf eksionin. Xhenxhefili lehtëson të vje llat gjithashtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.